Herfst

- oktober 17, 2022

 


Zoals ik in de vorige post al zei had ik heel veel zin om de herfst te schilderen. 
Dat schilderen lukt nu dus even niet, maar herfst deco maken wel. Ik heb nog nooit zo enthousiast mijn huis aangekleed met herfst decoraties als dit jaar 😂

Mijn inspiratie haalde ik natuurlijk van YouTube, maar ik heb zoveel gezien van zoveel verschillende YouTubers dat ik onmogelijk mijn inspiratiebronnen bij naam kan noemen.

Het eerste wat ik maakte waren pompoenen van stof. De stof vond ik bij de action, een pakje met 4 verschillende dessins waarvan ik de effen en de oranje-bruine met driehoekjes gebruikte.
Van deze DIY weet ik nog wel waar ik het idee vandaan heb, Mother Thyme, want ik downloade haar template voor de pompoen en ook haar herfst printables.

De steel knipte ik van het patroon af, daar gebruikte ik in de tuin gevonden takjes voor in de plaats. De uit een dubbele laag stof geknipte pompoen lijm je met een lijmpistool met de verkeerde kanten aan elkaar, iets van de rand af zodat je een wat rafelig randje krijgt. Het stokje lijm je direct mee maar laat aan de onderkant een opening om hem lichtjes op te vullen, daarna lijm je ook die dicht. De gezichtjes, getekend op en uitgesneden uit printerpapier, stencil je met zwarte acryl verf voordat je ze in elkaar lijmt. Wat jute touw en kraaltjes maken het af.

De witte kan die je achter de pompoen ziet had een delftsblauwe koe erop. 
Dat past niet in ons interieur maar de kan vond ik wel mooi dus verfde ik hem wit met chalkpaint van de Action. Die verf valt me ontzettend tegen, hij dekt heel erg slecht. Volgens mij heb ik wel 4 lagen over de koe moeten doen om hem wit te krijgen. Daarna ging ik over de verhoogde randen van de koe en de randen van de kan met Walnut Stain Distress inkt.
Bij verschillende winkels kocht ik wat herfstachtige takken en kunst takken/bolletjes en schikte ze in de kan.

Bij de Action kocht ik een setje ecru kleurige kussenslopen en kleurde 1-tje in oude koffie om hem een vintage look te geven. Daar scheurde ik een strook af en stempelde het woord pumpkin met bruine stazon. Met een stukje jute touw maakte ik hem vast aan de pompoen.

Eigenlijk bestond deze etagère uit 3 lagen maar ik haalde het bovenste gedeelte eraf. 
De lange, glazen cilinder kaars vond ik bij de Action. Het plaatje wat erop zat haalde ik eraf en plakte met dubbelzijdig tape het geprinte plaatje erop. Deze komt van de set van Mother Thyme, net als de pompoen in het lijstje.
Ook dit setje bestaat voor het grootste gedeelte uit dingen van de Action (A). 
De mini pompoenen waren een setje van 3 stuks in oranje, geel/oranje en bruin. Ik spoot ze wit met matte spray paint van de A. Uit een bruine papieren zak knipte ik een strook die ik met het lijmpistool op het steeltje (wat er voor door moest gaan 😂) plakte en draaide hem rond tot er een, naar mijn idee mooier, steeltje ontstond.
Wat tilantia en wat nep bladeren van een tak (A) vormen de bodem voor de schattige pompoentjes. De potjes had ik nog in de kast staan.
De kralen (A) rijgde ik aan een stuk jute koord. Een kwastje maakt het af.

De pompoenen voor deze torentjes bestelde ik bij amazon.nl. 12 Stuks in een zak, van elk formaat 4. Ik had verwacht dat ze wat groter waren maar heel erg vond ik het niet. Ze zijn van plastic en het steeltje haal je er makkelijk uit. Met wat bruine verf bracht ik wat schaduwen aan zodat de parten van de pompoen er wat meer uit springen. Met het lijmpistool lijmde ik ze op elkaar, lijmde er tilantia tussen en legde ze op een bodem van nep bladeren (A) en tilantia op potjes uit mijn voorraad. Strikken gemaakt van de in koffie gekleurde kussensloop maken het af. 
De gnome in het lijstje is van Mother Thyme.
Uit een stuk grenen of vuren hout dat ik nog had liggen zaagde ik deze twee pompoenen.
Inmiddels was ik al op zoek gegaan naar recepten om zelf chalkpaint te maken, maar omdat ik de chalkpaint van de Action niet weg wilde gooien besloot ik het te mengen met Amsterdam acryl titaan wit. 1 Deel Amsterdam acryl op 1,5 deel chalkpaint en een beetje water om het ietsje dunner te maken. Daarmee ging het schilderen van deze pompoenen een stuk beter. 1x had misschien gekund maar ik deed er voor de zekerheid 2 lagen op. Om het wat meer vintage te laten lijken ging ik met bruine verf over de randen en lichtjes over het midden. Met het lijmpistool lijmde ik de takjes voor de steeltjes, tilantia, strikjes, en raffia op de pompoenen. Van mijn scraptijd had ik nog van dat ijzerdraad met papier erom (geen idee meer hoe het heet), draaide het om een saté prikker om het te krullen en lijmde dat ook nog vast.

Maar voor ik dat alles vast lijmde stencilde ik op de andere kant nog gezichtjes. Kan ik ze rond Halloween andersom neer te zetten 😉
De kip had ik al jaren op zolder liggen en wilde ik altijd nog een keer bekleden met gaas. Toen ik hem kreeg zat er plastic tussen waartussen allerlei gedroogde artikelen zaten maar dat had ik er al lang tussen weg gehaald. Ik knoopte het gaas met ijzerdraad aan de kip en knipte het daarna met een tangetje rondom de kip af. Met een strik van de koffie-kussensloop, wat nep bladeren en een dennenappeltje dat ik maakte met de Pinecone die van Tim Holtz past hij ook goed tussen de herfst decoraties.

Zo, dit is het wat betreft de herfst deco. 
Het is een lange post geworden maar ik vond het leuk om dit met jullie te delen. 
Nu ga ik verder met kerst deco, ideeën te over en je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen 😉You May Also Like

0 message(s)