Whale

- februari 29, 2020

Dezelfde humpback whale, maar in totaal andere kleuren.
En om hem nog wat origineler te maken keerde ik de tekening om.

Dit is de eerste aquarel die ik in mijn nieuwe A4 Hahnemühle watercolorbook maakte en ik was blij verrast.
Ondanks dat het 'maar' 200 grams papier is is het ontzettend fijn om op te werken. Het heeft een heel klein beetje structuur en ook wanneer je verf allang droog is kun je het nog weer een beetje opnemen. En hoe vaak je ook over 1 punt gaat, het papier gaat niet rullen.


Af en toe werkte ik met behoorlijk veel water en ook dat kon het papier goed aan. Het bobbelt wel een beetje maar na een nacht met wat zware dingen op het boek is het papier vrijwel vlak.

En waar ik ook steeds meer tevreden over ben is mijn nieuwe setje aquarel penselen. Na een aantal positieve recensies te hebben gelezen besloot ik het er op te wagen en dit setje bij Aliexpress te bestellen. En ondanks dat ik het in de drukste periode van het jaar bestelde (begin december) had ik ze na 3 weken al binnen!


Het was even wennen want deze penselen nemen heel veel water op en dat zorgde in het begin nogal eens voor waterige ongelukjes, maar ze hebben een hele mooie puntige tip en daar was het me vooral om te doen.

Ik gaf de achtergrond een heel dun laagje blauw en om het nog iets spanneder te maken spetterde ik niet alleen maar 'stempelde' een aantal cirkeltjes met aquarel verf.

You May Also Like

0 message(s)