Quirky bird

- juni 19, 2020

Al heel lang wilde ik een Quirky Bird tekenen en schilderen.
Deze vrolijke vogel is een idee van Tamara Laporte (Willowing Arts) en was als ik mij niet vergis een onderdeel van één van haar Life Book inspiraties. Toen ze een paar weken terug de tutorial gratis aanbood als steuntje in de rug voor de Corona crisis zag ik dat als mijn kans.

Natuurlijk kon ik hem ook wel zonder die tutorial maken, maar ik vind het wel leuk (en makkelijk) om het proces stap voor stap te volgen. Zelf heb ik nl de neiging om het in 1x goed te willen doen terwijl aquarel vooral bestaat uit lagen, lagen en lagen: het moet eerst lelijk worden voor het mooi wordt en daar heb ik altijd ontzettend veel moeite mee.
Tamara's Quirky Bird heeft geen lange poten en geen tak waar hij op staat, maar ik wilde er toch ook een beetje mijn eigen draai aan geven.

Ik schilderde hem in mijn Hahnemühle watercolorbook en ik verbaasde mij wederom over het papier dat gewoon heerlijk werkt. 
Naast aquarelverf gebruikte ik acryl stiften, zwarte fineliners, witte posca pen en polychromos potloden voor de schaduwen.


You May Also Like

0 message(s)