Klaprozen

- februari 26, 2021


In mijn post van het korenbloempje schreef ik dat dat één van mijn favoriete wilde bloemetjes is.
De klaproos is echter mijn 'all time favorite'. Ik wordt er zo blij van als ik ze ergens zie staan!

Ze zijn niet moeilijk na te tekenen want ook al teken je ze niet exact na, het is bijna altijd goed. En ook het schilderen is niet moeilijk en vooral de techniek die ik hier heb gebruikt, tijdens de eerste laag van het blaadje de verf nat spuiten zodat het gaat lopen, vind ik erg mooi bij klaprozen.Voor deze compositie tekende ik van 3 verschillende foto's (Unsplash & Pixabay) een bloem na.
Op de 2 foto's hier onder zie je er ook nog een knop bij getekend  maar toen ik de bloemen klaar had besloot ik die weg te halen.


Je ziet hierboven ook heel goed de structuur van het papier in het Etchr Lab watercolorbook. Het is echt super fijn papier en sinds ik in de A4 begon te schilderen (Cosy Winter) heb ik de A5 nog niet weer gebruikt. 


Grappig want toen ik nog in de Hahnemühle watercolorbooks schilderde deed ik dat bijna alleen maar in de A5 en liet ik de A4 links liggen. Het is dus wel heel duidelijk dat papier ontzettend  belangrijk is want de grootte van het papier schrikt me in deze kwaliteit niet af.Dat je de klaprozen niet eerst hoeft te tekenen kan je hierboven zien. In dit experiment maakte ik het papier eerst nat op de plekken waar ik de bloemen wilde hebben om daarna met de eerste laag verf de basis voor de klaprozen te leggen. Pas in de tweede laag ga je dan bepalen waar en hoe je de bladeren wil laten lopen. Veel lastiger en ze zijn lang niet zo mooi geworden als de aquarel hieronder, maar het is wel ontzettend leuk om te doen!


You May Also Like

0 message(s)