Zwaan

- februari 22, 2021


Een wit onderwerp is moeilijk om te schilderen.
Want onze ogen en ons brein vertellen ons dat iets wit is maar wit is zelden echt puur wit doordat de schaduwen van de dingen rondom het onderwerp hun kleur reflecteren. 

Door de achtergrond rondom het onderwerp weg te halen zie je die gereflecteerde kleuren enorm goed. Dit ontdekte ik per toeval en dat maakte het schilderen van deze zwaan ietsje makkelijker.Ietsje...want ik bleef het moeilijk vinden. Zoveel schaduwen rondom de veren..... ik raakte regelmatig de draad kwijt.


Achteraf had ik de zwaan moeten maskeren want de achtergrond vond ik een ramp.  
Ik had nog geprobeerd om het op te lossen met witte spetters en ook daar werd het niet mooier van. Maar wat er achter gebleven is nadat ik een poging deed het weer weg te halen is zo gek nog niet. Het lijkt een beetje op glinstering in het water.De foto van de zwaan vond ik op www.unsplash.com en ik schilderde hem in mijn Etchr Lab A4 watercolorbook.

You May Also Like

0 message(s)