Sneeuwklokjes

- februari 01, 2021


De tijd van de sneeuwklokjes is weer aangebroken.
Dus nu is een goed moment om ze te schilderen.
Helaas kon ik tussen mijn eigen foto's niet iets geschikt vinden en daarom ging ik tussen mijn favorieten op Pixabay en Unsplash kijken.


Ik vond twee foto's, combineerde ze en trok de tekening over op de één na laatste pagina van mijn Hahnemühle A5 watercolorbook. Voordat ik begon met de achtergrond maskeerde ik de sneeuwklokjes zodat die netjes uitgespaard bleven.


Daarna maakte ik de achtergrond nat en met hele natte, goed gepigmenteerde indigo, sap green en azo yellow deep kleurde ik de achtergrond. Daarna strooide ik er zout op wat zorgt voor de hele mooie 'bloemkoolroosjes' die je hierboven ziet.De kleurencombinatie van indigo, sapgroen en geel heeft heel goed uitgepakt. De sneeuwklokjes vallen daardoor mooi op.


You May Also Like

0 message(s)