Cosy Winter

- februari 08, 2021

Via Instagram maakte ik kennis met ArtHuslte, een website met online art cursussen.
En daar zag ik een aantal gratis cursussen van de oprichtster van de site: Rabi Alieva. 

De aquarel Cosy Winter sprak me enorm aan en ik besloot de schets te downloaden en de cursus te gaan volgen. Spannend want een gezicht aquarelleren, dat leek me wel heel moeilijk. 
Maar stap voor stap liet Rabi zien hoe de aquarel werd opgebouwd en ik moet zeggen dat het gezicht nog het minst moeilijke was.

Hieronder kan je zie hoe het stappenplan voor mij verliep:
Natuurlijk verloor ik mijzelf af en toe in het te gedetailleerd willen schilderen maar over het algemeen heb ik het vrij los kunnen houden. Ik heb zelfs de 2e laag van de achtergrond achterwege gelaten omdat ik tevreden ben over hoe die van mij na de 1e uitpakte.
Wat ik het aller moeilijkste vond is de muts, het gebreide effect er een beetje mooi in proberen te krijgen. Ik ben er nog steeds niet achter hoe Rabi dat deed terwijl ik dat stukje van het filmpje diverse keren bekeken heb Bedroefde emoticon.
De kleuren van het voorbeeld vond ik fantastisch en het was even spannend of ik ze kon evenaren want ja, je kan op papier dezelfde kleuren hebben maar als ze niet van hetzelfde merk zijn pakt het lang niet altijd hetzelfde uit. Maar door soms wat aanpassingen te doen in de samenstelling ben ik toch een heel eind gekomen.

You May Also Like

0 message(s)