Kerkuil

- maart 19, 2021


Jaren geleden schilderde ik ook al eens kerkuilen...
en dat schilderij hangt nog altijd bij mijn schoonouders in de huiskamer.

Omdat ik de kerkuil toch wel de mooiste vind van alle uilen besloot ik hem, na het zien van onderstaande foto op Unsplash, nog een keer te schilderen.Voor de ogen, waarmee ik begon, gebruikte ik mijn artistieke vrijheid door ze niet compleet zwart te schilderen maar ze kleur te geven. Volgens 1 van mijn favoriete YouTubers spreken de ogen meer als je ze kleur geeft dan wanneer je ze helemaal zwart maakt en dat wilde ik wel eens uitproberen. 
En ik moet zeggen, ik vind het mooi! 


Behalve voor de ogen gebruikte ik voor de rest van de aquarel een combinatie van 4 kleuren: cobalt blue, yellow ochre en indigo en deze drie mengde ik afzonderlijk met permanent red deep.

You May Also Like

0 message(s)