Zeeschildpad

- april 21, 2021


Voor de 2e keer schilderde ik een zeeschildpad.
Volgde ik voor de 1e een tutorial, dit keer ging ik zelf helemaal los Knipogende emoticon.

Steeds vaker schilder ik iets zonder me te laten leiden door een tutorial en het gaat me steeds beter af. 
Ik krijg er ook steeds meer vertrouwen in. Vooral omdat ik nu de manier heb gevonden om te beginnen; eerst op een kladje de basislaag inkleuren met potlood. Dan is de 1e laag met verf zetten niet zo griezelig meer want ik volg gewoon mijn kladje.


Wat ook helpt is tussendoor foto's maken. Je kijkt dan ineens heel anders naar je werk en ziet soms dingen die je anders niet zag. En het is ook leuk want zo kun je stap voor stap je vorderingen terug kijken. 


Ik twijfelde heel erg of en hoe ik een achtergrond moest schilderen want ik had het schilderij van Kairos nog in mijn achterhoofd Bedroefde emoticon. Maar ondanks dat ik het heel eng vond besloot ik het er toch op te wagen en heel gedurfd ook paars aan de combi toe te voegen. Die kleur had ik namelijk ook gebruikt voor het mengen van de bruin en ik dacht dat dat wel eens goed uit zou kunnen pakken.


Ik vind het er zelf inderdaad goed uitzien en ben er heel erg blij mee. Het is ook mooi in combinatie met de zeeschildpad die in mijn ogen ook zeer goed gelukt is. Beter dan ik verwacht had want ik zag enorm op tegen het schilderen van al die kleine vlekjes.
Voor het 'bloemkoolroosjes' effect strooide ik zout in de nog natte achtergrond.


Mijn referentiefoto vond ik op unsplash.com en ik schilderde hem na in mijn Etchr Lab A4 sketchbook.

You May Also Like

0 message(s)