Magnolia's

- september 20, 2021


Na twee aquarellen in blauw/bruin tinten had ik zin in iets kleuririjkers.
En dat is mijn uitvoering van deze magnolia's wel geworden.


Om ook de onderliggende kleuren naar boven te halen had ik de vibrancy van de referentie foto in PSP opgeschroefd en toen kwam voornamelijk geel tevoorschijn. Daarmee legde ik de eerste basis.


Daarna begon ik met de andere kleuren. De meesten gebruikte ik niet zo uit het palet maar mengde het met één van de andere kleuren. Bijvoorbeeld Quin Rose met Azo Yellow voor een iets zachtere tint, Mineral Violet met Turquoise voor de schaduwkleur etc. 


Zoals altijd twijfelde ik over een achtergrond en koos daarom voor een hele lichte van turquoise en sap green. Had ik een donkerder achtergrond gedaan dan hadden de bloemen witter geleken dan nu maar ik durfde het niet aan.


En ik moet zeggen, ik vind het wel mooi zo! 

You May Also Like

0 message(s)