Schelpen

- september 17, 2021


Omdat ik het zelf bedenken van een onderwerp, na zo lange tijd bijna niet geschilderd te hebben, 
nog wel een beetje lastig vind, laat ik me voor nu even weer inspireren door tutorials.

Dit keer koos ik voor de schelpen van Louise De Masi want ik wilde nog een beetje in de zomerse sfeer blijven. Je moet toch wat als het buiten eerder herfst lijkt dan zomer Bedroefde emoticon.

Ze behandeld in de tutorial alleen de 'moeilijkste' schelp en daar begon ik dan ook mee.


Heel tevreden met dat resultaat begon ik de volgende dag aan de tweede schelp. Deze moest ik dus op eigen houtje schilderen maar dat was goed te doen. Het enige 'probleem' was het mengen van de juiste kleur want ook al heb ik voor deze schelpen maar 2 kleuren gebruikt, ultramarijn blauw en burnt sienna, je kan er zoveel verschillende nuances mee mengen......


Er zit daarom enig verschil in de grijs/blauwe schaduwen en de grijze schaduw onder de schelpen. 

Als je goed kijkt zie je dat de bovenkant van de schelpen niet geschilder is. Dat is één van de dingen waarom ik de tutorials van Louise De Masi zo interessant vind. Ze laat de grens tussen haar onderwerpen en achtergrond op bepaalde plekken bewust in elkaar overlopen of achterwege en dat maakt haar schilderijen heel interessant. 
En ook al is die grens er niet, je ogen zien hem wel.
You May Also Like

0 message(s)