Procreate ~ Gnome

- maart 31, 2023


Gnomes hebben iets magisch, iets sprookjesachtigs en ik vind het dan ook altijd leuk om ze te tekenen en/of schilderen. 
Op een voor mij nieuw YouTube kanaal, Pretty Littele Lines, zag ik een tutorial van deze Gnome voorbij komen en omdat ik tutorials altijd erg leerzaam vindt besloot ik haar te maken. Iedereen heeft zo zijn eigen manier van tekenen en inkleuren en alleen daar leer ik al veel van.

De vlechtjes waren nog wel even een dingetje, daar moest ik echt diep over nadenken. Het lijkt altijd zo makkelijk als je het iemand ziet doen maar ik raak altijd helemaal in de war als ik het probeer.

Het gaat denk ik te snel, dit filmpje duurt maar 30 seconden, maar hierin kun je zien dat ik de rechter vlecht uiteindelijk voor elkaar heb gekregen. Ik tekende hem naast het meisje en sleepte hem daarna op zijn plek.  Ik kopieerde de vlecht en sleepte hem naar de linkerkant. Dat is nou het voordeel van tekenen in Procreate 😉!


En als je het inkleuren en de schaduwen aanbrengen wel op elke vlecht afzonderlijk doet valt het helemaal niet zo op dat 1 een kopie is. Maar als ik het zo bekijk heb ik bij 1-tje de bollingen en het uiteinde van de vlecht nog wat aangepast zodat ze nog wat meer verschillen.

Ik tekende/kleurde het Gnome meisje op een gewoon blanco canvas.....

maar ik wilde ook even zien hoe het er uit zou zien met een watercolor canvas.....

Ik vind beide wel wat hebben.

You May Also Like

0 message(s)