11 days before Christmas ~ Gingerbread House

- december 14, 2023


Op unsplash.com zag ik dit gingerbread huisje en besloot hem voor deze tweede dag te gaan maken.
Wel heb ik er mijn eigen draai aan gegeven door het groen op de hoeken te veranderen in rood/witte zuurstokken, een bruine deur etc etc.
Aangezien een zelfgemaakt gingerbread huisje nooit perfect is voelde ik niet de druk dat ik hem wel perfect neer moest zetten en dat was wel lekker.

Omdat de eerste laag van het huisje niet helemaal naar mijn zin was qua kleur ging ik er later nog een keer weer overheen met een geel/oranje tint. De witte strepen op het dak maakte ik met een wit wasco krijtje wat werkt als een resist. De plekken die niet helemaal goed uit hebben gepakt heb ik aan het eind met wat Dr. Ph. Martins bleedproof white bijgewerkt. Daar spetterde ik ook wat sneeuw mee.
De raampjes aan de zijkant had ik in de eerste instantie groen gemaakt, maar toen ik de deur een chocolade tint gaf vond ik dat ze dezelfde kleur moesten hebben. Je kunt nog een beetje zien dat ze eerst groen waren.You May Also Like

0 message(s)