Aquarel ~ IJsbeer

- december 31, 2023


Na alle kerst creaties had ik zin in heel iets anders.
Deze tutorial van Erika Lancaster had ik nog in mijn 'later bekijken lijstje' staan en dat leek me wel wat. 

De tekening had ze al voor ons gemaakt dus de enige voorbereiding die ik moest doen was hem overtrekken in mijn A4 EtchrLab watercolorbook. Daarna kon ik de maskeer vloeistof hier en daar aanbrengen.

Tijdens het aquarelleren speelde ik de tutorial af, iets wat ik niet zo vaak doe. Meestal kijk ik en ga daarna aan de slag zonder het filmpje erbij af te draaien. Dat had ik nu ook beter kunnen doen. In ieder geval voor de achtergrond. 

Door het in de gaten houden van het filmpje miste ik totaal dat mijn blauw veel te veel in de IJsbeer liep. De poten moest ik daardoor hier en daar met bleedproof white lichter maken anders vielen ze helemaal weg. Ook op de rug en de kop zit hier en daar wat wat er niet had moeten zitten maar ja...
Er kwam dus wat 'kunst en vliegwerk' aan te pas maar het eindresultaat is zo gek nog niet.

En met deze laatste aquarel van 2023 wens ik jullie allemaal een

gezellig uiteinde 
en een gelukkig, gezond en creatief 2024!!You May Also Like

0 message(s)