Procreate ~ Strawberries

- juli 06, 2024


Weer een seamless background maar nu in halfdrop.
Fulldrop is de manier waarop ik het Fruity Flavors patroon maakte; het vierkant verdelen in vier vierkantjes en die schuiven tot een seamless patroon. De half drop verschuif je als een verticaal metsel patroon.

In het filmpje zie je aan het begin staan section 1, 3 en 6. Er is ook nog een laag met section 2, 4 en 5 (net andersom verdeeld), dat maakt het schuiven een stuk makkelijker voor het half drop systeem. Ik downloadde dit canvas met de reeds voorgeprogrammeerde secties van Wooly Pronto (de Risograph lagen verwijderd ik, daar doe ik niks mee). Je kan zo'n canvas ook zelf maken, heeft ze een ook tutorioal van, maar waarom moeilijk doen als het makkelijk kan; het moet toch exact hetzelfde zijn 😉. 

Zo'n canvas kan je overigens keer op keer gebruiken wanneer je hem voor je begint even dupliceert en 1-tje als origineel bewaart.
Wil je weten hoe half drop precies werkt, bekijk dan deze tutorial.


Omdat ik zelf het proces van tekenen, inkleuren, schaduwen en highlights aanbrengen altijd leuk vind om te zien besloot ik voor deze het filmpje te uploaden. Al het geschuif met de lagen heb ik eruit gelaten, dat is alleen maar verwarrend.

Als voorbeeld hieronder een aantal artikelen die je met dit patroon kan laten maken bij spoonflower.com

ddd
Servetten

Dekbedovertrek

Kussen hoes

BehangTafelkleedGebruikte brushes/canvas:

Canvas : Wooly Pronto halfdrop canvas
Lisa Glanz: Instant Artist - Deliciously Inky
Procreate: Sketching - Peppermint


You May Also Like

0 message(s)