Be Amazed

- september 30, 2019

Ik wilde weer eens een nieuwe techniek proberen.

Ik zit al zo vastgeroest in mijn gesprayde of geverfde achtergronden, dat moet veranderen dacht ik. Of dat echt gaat lukken weet ik niet want ook na deze spread weet ik dat ik het maken van die achtergronden nog steeds het leukst vind om te doen.

De basis van deze spread maakte ik door verf van Dina Wakley: Turquoise, Cheddar en Fuchsia, te verdunnen met water op een stukje plastic om het daarna op de pagina te 'stempelen'. Dit geeft een ontzettend leuk effect.

Er bleef wel heel veel wit op de pagina en dat vind ik toch moeilijker om mee om te gaan dan ik dacht. Dus ik spetterde nog met alle 3 kleuren en stencilde nog wat mini cirkels met Night van DW.
Dat had ik niet moeten doen...
De grote cirkels had ik al gestempeld (met gewone stempels en met verdunde verf en een glas) en ik besloot over alles behalve die cirkels heen te gaan met witte gesso (toch weer wit hahaha) om die cirkels er wat meer uit te laten springen. En toen was ik inspiratieloos.....

Maar wie wat bewaard heeft wat en toen ik de benen en het jurkje terug vond dat ik een keer bedoeld had voor een andere spread wist ik wat ik wilde doen.


Ik zocht een bijpassend hoofd uit één van de bloks van Art by Marlene, ponsde nog wat cirkels, maakte schaduwen in alle cirkels met color sticks van Jane Davenport, trok wat lijnen om het meisje en de gele cirkels en bracht schaduwen aan met het stabilo all potlood.

Ik werd, en wordt nog steeds, erg blij van deze spread. Omdat het iets heel anders is dan ik normaal doe en het van de mislukking die ik dacht dat het zou gaan worden toch uitgegroeid is tot iets waar ik ontzettend tevreden over ben.

You May Also Like

1 message(s)