Elvis

- november 25, 2019


'Before Elvis, there was nothing' ~ John Lennon

Naar aanleiding van een tutorial van Dina Wakley was ik wat aan het spelen en deze tekening van Elvis rolde daar uit. Niet zelf getekend maar op en sketchy manier overgetrokken, op de manier die Dina ons leert.

Eerlijk gezegd verwachte ik er niet zo veel van, vandaar dat ik het op printerpapier uitprobeerde. Maar de schets pakte zo goed uit dat ik er toch wat mee wilde doen. Omdat verf toch wat minder makkelijk werkt op printerpapier besloot ik hem in te kleuren met mijn Faber Castel Polychromos.


Ik had een andere achtergrond in gedachten maar plakte hem uiteindelijk  in het boekje gemaakt van vellen uit de Collage Collective van DW.

Om Elvis iets beter uit te laten komen maakte ik hier en daar de kleuren iets minder fel met gesso en bracht nog wat accenten aan met stempels en verf.
Ik gaf Elvis nog een schouderpartij want die miste op de schets.

De quote vond ik op de website van Graceland, het landgoed van Elvis, en wat mij betreft zit er een kern van waarheid in. Nog leuker dat het een quote is van John Lennon, een man die ook heel veel betekent heeft voor de muziekwereld.

You May Also Like

0 message(s)