Procreate ~ Schaapje

- maart 25, 2024


Dit schaapje maakte ik, net als de Paddestoel, samen met Polikarpovaart. En net als de vorige keer zocht ik er brushes bij die ik al heb. 

Ook moest ik de kleuren er zelf weer bij zoeken en zoals ik de vorige keer al zei, dat is nog wel een dingetje als je een aquarel canvas gebruikt maar geen aquarel brushes. 

Je kan de brushes ook vaak wel kopen van degene van wie de tutorial is, maar het is ook goed om te kijken naar wat je hebt; zo leer je je brushes goed kennen. 

De classic setting in het kleurenpanel liet ik altijd links liggen, zocht meestal in de disc of paletten naar de juiste kleur, maar heb het spelen met de schuifjes in classic nu beter onder de knie gekregen. 

Highlights en schaduwen kun je goed creëren met het veranderen van de setting van je laag terwijl je dezelfde kleur blijft gebruiken; screen > highlight en multiply > schaduw. En daarnaast kun je de intensiteit van de laag ook nog lager zetten. Of, wat ik ook wel eens doe als het juist niet intens genoeg is, de laag dupliceren en dan spelen met de intensiteit.

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden in dit programma en ik vind het leuk om de vele effecten die je kan creëren uit te zoeken en toe te passen.
Hieronder een kleine impressie hoe dit schaapje tot stand is gekomen.Gebruikte Brushes & Canvas:

Lisa Glanz: Aquareal 2 - Canvas Refine
Lisa Glanz: Texture Brushes - Salty (inkleuren)
Lisa Glanz: Instant Artist - Big Fat Pencil (tekenen & details)
Lisa Glanz: Dreamland - Highlight Shader (highlights)
Lisa Glanz: Dreamland - Shadow Shader (schaduw)

You May Also Like

0 message(s)