Bloemenmeisje

- mei 24, 2019


De achtergrond, de basis, van dit bloemenmeisje hebben jullie al voorbij zien komen in deze blogpost waarin ik vertelde over hoe te werken met shadowpaint als spray.

Het was de minst mooie van de drie tests omdat de spray uitgeveegd werd door de gel medium maar nu die klaar is en er nog maar 1-tje te gaan is kan ik bijna zeker zeggen dat dit de mooiste van de drie is geworden. Zo ontzettend kleurrijk!

Hieronder kunnen jullie een kleine impressie zien van hoe de pagina tot stand kwam.


Als basis gebruikte ik de karmijn, oranje en violet shadow paint en heel veel stencils, stempels en acrylstiften later was de achtergrond een prachtig kleurrijk geheel geworden. Het gezichtje tekende ik op aquarelpapier en kleurde het in met acryl verf, neocolor II krijtjes en chalk en ik omlijnde alles met de zwarte stabilo all potlood. De haren tekende ik op de pagina, ook met de stabilo all, nadat ik het hoofd er op had geplakt. Omdat ik de mooie kleuren ook in de achtergrond wilde houden maakte ik alles rondom de haren iets matter met dylusions zodat de haren er wel uit zouden springen. De stabilo all activeerde ik met water waardoor het een stuk intenser werd.


Ik had helemaal in mijn hoofd geprent dat ik er haren in wilde tekenen met witte posca pen maar toen ik dat eenmaal gedaan had vond ik het helemaal niet mooi en baalde enorm. Met de twinmarkers van de action ging ik er vervolgens weer overheen om ze wat minder aanwezig te maken.
Door deze ervaring besloot ik (bijna) niets meer aan de achtergrond te doen, bang om het te bederven maar ook omdat ik de aandacht op het meisje wilde laten.

Een geweldige quote van Dian Reavley, een paar bloemetjes uit mijn voorraad, hartjes geknipt uit een gelliprint en daarop wat stipjes met de poscapen maken het geheel af.

You May Also Like

0 message(s)