Kleine Zeemeermin

- mei 20, 2019


Ik geniet er toch zo van als een pagina precies wordt zoals ik het in mijn hoofd had!

Vanaf het moment dat ik de achtergrond maakte met shadowpaint (turquoise, licht groen en delfts blauw) wist ik dat ik er een onderwater tafereel van wilde maken. Maar het tekenen van de zeemeermin, daar zag ik een beetje tegenop.
Zoals altijd tekende ik eerst in klad, dan kan je nog lekker veel gummen ;-), scande de afbeelding en printte hem op het juiste formaat uit.

Ik trok haar om met een witte stabilo all potlood maar de handen, het haar, de staart en het gezicht moest ik er zelf weer in tekenen. Dat vond ik behoorlijk spannend maar dat is toch ook aardig goed gelukt. Voordat ik dat haar inkleurde moest ik haar eerst helemaal vullen met gesso om de kleuren mooi uit te laten komen op de donkere achtergrond.


Ik ben nog heel erg zoekende naar welke materialen ik wel en niet met elkaar kan combineren en dan is het zo leuk als mijn oude materialen ook weer van pas komen. Zo vond ik nog een doosje chalk en dat bleek heel goed te werken voor de schaduwen en wangetjes.

En een tijdje terug kocht ik Twinmarkers bij de action en daarmee ging het inkleuren van het zeewier, de schelpjes en het zeepaardje perfect. Ik tamponeerde ze daarvoor eerst met gesso op de pagina met een stencil dat ik zelf maakte.
Het topje, de staart en een aantal belletjes op de achtergrond kregen nog wat glitter.


You May Also Like

0 message(s)