Vlinder

- mei 01, 2019

Dit was de 1e keer dat ik mijn dylusions paints gebruikte voor een achtergrond.
En dat was even wennen. Even wennen om het met een babydoekje uit te smeren of met je vingers. Want als je te lang smeert met een babydoekje veeg je het er net zo hard weer af. En je vingers moeten toch wel ietsje vochtig zijn om het goed uit te kunnen smeren.
Het was dus even wennen maar tijdens het maken van deze pagina heb ik het volgens mij aardig onder de knie gekregen.

Voordat ik met de paints aan de gang ging had ik met modeling paste en een stencil hier en daar al wat reliëf aangebracht. De rest is gestencild met verf en gestempeld.
Hieronder een kleine impressie van hoe de rest van de pagina tot stand is gekomen.


Het is zo grappig dat je een bepaald plan in je hoofd hebt maar dat er toch weer iets heel anders uit rolt. Ik wilde iets met bloemen stempels doen maar de achtergrond was alweer veel te druk geworden voor wat ik in mijn hoofd had (het spelen met al die stempels en stencils is ook te leuk!). Gelukkig had ik tussen het drogen door tijd genoeg om te bedenken wat ik dan wel wilde.

Uiteindelijk tekende ik deze vlinder en dat vind ik eigenlijk toch wel het aller leukst; zelf iets tekenen zodat de pagina uniek en helemaal van jezelf is.
Door rondom de vlinder een extra laag verf aan te brengen en het lijfje zwart te verven sprong ze al uit de pagina. En na de schaduw rondom met houtskool valt ze helemaal goed op.

De binnenkant van de vleugels gaf ik nog wat accent met dylusions cherry pie en door er ook nog eens met een zwarte fineliner en een witte posca pen omheen te gaan lijkt het net of ze zo van de pagina kan vliegen.

Kijk eens wat een gaaf contrast tussen deze twee pagina's.
Ik kan er geen genoeg van krijgen!

You May Also Like

0 message(s)