Procreate ~ Meisje

- april 17, 2024


Omdat ik de vissen tutorial van Art with Flo zo leuk vond om te doen neusde ik tussen haar andere tutorials. Daar zag ik een prachtig meisje voorbij komen en ik besloot dat dat mijn volgende digitale project zou worden.

Het tekenen was dit keer iets moeilijker maar ik heb al vaker gezichten getekend dus dat lukte aardig goed. En toen begon het inkleuren. Jeetje dat viel me nog niet mee 😬
De 1e, groffe fase wel, maar het schaduw werk van het gezicht vond ik moeilijk.
Maar ik ploeterde door, en als je het filmpje gaat bekijken zie je net als ik de fase verschijnen waarop je denkt 'ja, nu begint het ergens op te lijken.
Dat blijf ik bijzonder vinden, die verschillende fases vanaf de schets. Van: 'wat moet dat worden', naar de inkleur fase: 'getsie wat lelijk' tot het punt waarop je denkt 'ja, dit wordt wat!'
Eigenlijk moet je er vanaf je schets al 'doorheen' kijken en er op vertrouwen dat het uiteindelijk wel mooi gaat worden maar daar heb ik altijd enorm veel moeite mee.

De meeste moeite had ik dit keer met het vloeiend laten verlopen van de schaduwen, het smudgen in Procreate. Dit komt waarschijnlijk doordat we in de Alpha lock laag gingen werken. 
Ik weet nu eindelijk hoe Alpha lock werkt, kon het nooit voor elkaar krijgen, maar voor schaduwen denk ik dat ik dat in het vervolg weer op een gewone, aparte, laag doe, daar kan ik beter me overweg.
Gebruikte Brushes:

Art with Flo - Treasure chest (gratis te downloaden)
Procreate - Standaard brushes

You May Also Like

0 message(s)