Procreate ~ Vissen

- april 08, 2024


Meteen toen ik het plaatje van de vissen onder water zag wist ik; dit wil ik proberen/maken. Zo heerlijk kleurrijk!

Het is een tutorial van Art with Flo en zij heeft een pakket brushes die je gratis kan downloaden. Ik had deze set al maar was dat helemaal vergeten. Aan het begin van de tutorial kwam ik daar pas achter 😊

In deze tutorial leer je vooral het dupliceren en herkleuren van items dmv hue, saturation en brightness.
Zo heb ik alle items maar 1x getekend maar door het dupliceren, herkleuren, wijzigen van de grootte en het horizontaal omdraaien lijkt het net of je weer een heel nieuw onderdeel hebt gemaakt.

Ook weet ik nu eindelijk wat je met de instelling Bloom kunt doen. Natuurlijk had ik daar wel eens mee gespeeld maar zag toen niet echt wat hij deed. In dit geval geeft hij de waterplanten een glow effect aan de bovenkant.

Het filmpje hieronder duurt ongeveer 1 minuut en hierin kun je het proces een beetje volgen. 


Ik begin het programma iMovie eindelijk ook een beetje te snappen en heb nu een wat mooier intro en einde weten te maken 😉

Door de kleinere vissen met de gaussian blur meer of minder te vervagen lijkt het of ze wat verder of nog verder weg zijn.
Procreate tutorials vind ik altijd leuk om te doen, maar deze vond ik echt geweldig leuk. Simpele vormen, simpele technieken maar een heel mooi en kleurrijk eindresultaat.


Gebruikte brushes:

Monoline: standaard Procreate brush
Art with Flo: Treasure Chest (gratis te downloaden)

You May Also Like

0 message(s)