Procreate ~ Gans

- april 03, 2024


Het gaat lekker dat digitaal tekenen en schilderen.

Maar wie weet hoe lang dit nog duurt. Het haakvirus begint zo langzamerhand ook de kop weer op te steken.  Steeds vaker betrap ik mezelf erop dat ik naar patronen en reeds gemaakte dingen van anderen kijk en denk 'oh dat wil ik ook maken' 😂.

Tot nu toe heb ik het echter nog steeds niet aangedurfd. Eerst door de peesirritatie van de quervain in mijn linker pols. Gelukkig ben ik, nadat ik er een spuit in kreeg, al een jaar lang pijn vrij. En later door het tunnelsyndroom in mijn rechter hand. Ook daarin heb ik een paar maand geleden een spuit gehad die tot nu toe goed helpt. Maar ik ben heel bang dat ik het met haken weer ga forceren. Niet teveel op die leuke haak pagina's kijken dus 😉

Dit gansje vond ik vooral schattig door de muts die hij/zij draagt. En de kleurenkeuze. Ik zou die kleuren zelf nooit verzonnen of gekozen hebben, ook niet voor het schaapje uit de vorige procreate post trouwens, maar het leert je ook weer om anders naar kleurencombi's te kijken. En te durven 😉


Tegen het einde van het filmpje zie je mij allerlei achtergronden proberen in een donkere kleur. Maar ik vond de gans steeds wegvallen tegen het donkerbruin. Vooral omdat het door het gebruik van een aquarel canvas niet egaal wordt.
Ik koos daarom, integenstelling tot Polikarpovaart, een lichte kleur en stempelde hier en daar wat textuur om het er toch nog iets uit te laten springen.Gebruikte brushes & canvas:

Lisa Glanz: Aquareal 2 - canvas rough
Lisa Glanz: Instant Artist - Big Fat pencil (tekenen & details)
Genevieve: Ultimate Gouache - Soft Round (inkleuren)
Lisa Glanz: Dreamland - Highlight Shader (highlights)
Lisa Glanz: Dreamland - Shadow Shader (schaduw)

You May Also Like

0 message(s)