Mixed Media ~ Zig Zag Album

- mei 03, 2024


Ik ben begonnen aan een nieuw mini album. Dit keer een zig zag album.

Voor de binnenkant gebruikte ik een dubbel vel uit het A4 Creative Journal (D) in landscape uitvoering en sneed hem door de helft en vouwde hem in een zig zag.

Voor de achterkant sneed ik een stuk karton en beplakte dat met een vel dessin papier van ABM. Voor de voorkant sneed ik twee tags, maakte er een aantal vouwlijnen in zodat het boekje ruimte heeft om te 'groeien' en plakte ze aan beide zijden tussen de achterkant en het midden van de zig zag strook. In dat midden zit ook de vouwlijn van de dubbele pagina en zo wordt die pagina ook meteen weer een stuk steviger.

Bij nader inzien vond ik de achterkant niet mooi afsteken bij de zwart/wit gestreepte omslag en verfde die alsnog zwart. Op de foto ziet het er super lelijk uit, zwart is een ongelofelijk moeilijke kleur om de fotograferen, maar in levende lijve is het gelukkig wel mooi.
Wat ik verder met de omslag ga doen weet ik nog niet, dat bewaar ik voor het laatst.


Voor dit zig zag album wil ik alleen plaatjes gebruiken die in 'de doos' terecht zijn gekomen. Plaatjes van ABM die ik uit één van de Paper Element blokken heb gedrukt maar bij nader inzien toch niet wilde gebruiken. Die hoeveelheid bleef maar groeien omdat ik ze in een envelop in het desbetreffende blok stopte maar er bijna nooit wat uit haalde. Nu heb ik alles in 1 doos gedaan en moet/mag ik voor dit album alleen daar wat uit gebruiken.

In die doos zijn ook de geprintte plaatjes terecht gekomen en daar zie je hier twee van; het hondje en het lichte huisje. Ze zijn geprint in een ander formaat en kwamen zo heel goed van pas. 

De golfrand sneed ik met een stans van de A en de steel met bladeren zijn gestencild. 


Betekenis afkortingen:

A = Action
ABM = Art by Marlene
AM = Amsterdam
D = Dylusions
DW = Dina Wakley

You May Also Like

0 message(s)