Procreate ~ Cute Girl

- mei 14, 2024


Mijn eerste eigen illustratie van een meisje in Procreate.
Gemaakt from scratch zoals ze het in het Engels zo mooi zeggen. 
En ik ben er trots op!

Toen ik er aan begon dacht ik dat het een gebed zonder eind zou worden want al die keuzes......ik kreeg gewoon last van keuze stress 😂; hoe moet ze er uit zien, wat wil ik er nog bij maken, welke kleuren wil ik gebruiken.....pfffff.

Maar het verliep veel vlotter dan ik had verwacht. Het tekenen en uitwerken van de schets was denk ik het lastigst, daar was ik vrij lang mee bezig.

Vlak nadat ik de basis kleuren had aangebracht zag ik dat er iets niet helemaal klopte. Het hoofd en lichaam stonden verkeerd ten opzichte van elkaar. Je ziet mij dit corrigeren door eerst het hoofd te draaien, maar dat bleek erg lastig omdat alles in het gezicht dan gedraaid moest worden. Dus draaide ik in plaats daarvan het lichaam. Het poesje kon na wat aanpassingen wel aan dezelfde kant blijven.
Dat vind ik nou het mooie van digitaal tekenen. Had ik dit met potlood en verf gedaan dan had ik er niks meer aan kunnen veranderen en was ik teleurgesteld gestopt. 
En zo maak ik ook dankbaar gebruik van de dupliceer mogelijkheid. Dit doe ik bijvoorbeeld vaak bij de wimpers. 1 Kant lukt mij altijd goed, meestal de rechter, en de andere krijg ik nooit mooi. 

Het haar vind ik super goed gelukt. Door de tutorials die ik volgde weet ik eindelijk hoe ik dat moet doen en het is veel simpeler dan het lijkt. Ik maakte het mezelf altijd veel te moeilijk.

Er staat nog steeds een Fee in Procreate waaraan ik lang geleden begonnen was. Ik was heel tevreden over haar gezicht maar de haren kon ik maar niet voor elkaar krijgen. Met het geleerde ga ik het nu nog eens een keer weer proberen.


Gebruikte brushes/canvas:

Procreate: standaard canvas 2500 x 2000
Art with Flo: Treasure chest
Procreate: standaard brushes
Siakula: Special brushes (patroon op bloesje)

You May Also Like

0 message(s)