Procreate ~ Watercolor Duck

- juni 22, 2024


Ik zag een schattig eendje bij Polikarpovaart en wilde die ook maken. Ik begon te schetsen en vanaf dat moment begon het eendje een eigen leven te leiden. De tutorial heb ik na de eerste schets lijnen in Procreate dan ook niet eens verder gekeken, ik vond het leuker om er zelf wat van te maken. 

Nadat ik de schets had gemaakt kopieerde ik hem naar een aquarel canvas van Lisa Glanz en begon hem in te kleuren. Ergens halverwege het filmpje zie je ineens de kleuren stukken intenser worden. Dat komt omdat ik tot de ontdekking kwam dat ik niet onder de textuur laag aan het kleuren was maar er boven. Gelukkig was dat makkelijk op te lossen door de textuurlaag naar boven te schuiven.
In de blauwe aquarel achtergrond stempelde ik met de gum de witte blaadjes eruit en tekende er met donker blauw weer een aantal takjes met blaadjes in. 
Als laatste ging ik er met een textuur brush overheen wat zorgde voor wat spetters op de achtergrond.
Gebruikte brushes & canvas:

Lisa Glanz - Aquareal canvas Off White
Lisa Glanz - Aquareal 2 brushes
Lisa Glanz - Instant Artist (witte blaadjes)

You May Also Like

0 message(s)