Mixed Media ~ Mini album voor Advent Calendar stencils

- juni 03, 2024


Onlangs kocht ik voor een zacht prijsje de Advent Calendar van 2023 boordevol stencils.
Na het bekijken van al die geweldige stencils, er is er niet eentje tussen die ik niet leuk vind, keek ik naar de stapel enveloppen waar ze in zaten. Stuk voor stuk juweeltjes. En ik vond dat ik daar ook wat mee moest doen maar wat, dat wist ik nog niet. 

De volgende dag kwam het idee ineens wel opzetten en ik begon gelijk. 
Ik had bedacht om de flap eraf te halen en het model van de flap ook uit één kant van de enveloppe te snijden.Met de envelop dicht tekende ik rondom de flap, stak een stuk op maat gesneden plastic (foto 1) in de envelop (ik had geen passende snijmat), sneed de driehoek eruit (foto 2) en sneed de flap eraf (foto 3). Dit laatste deed ik met mijn fiskars snijmachine en ik sneed ze op 10 cm, gerekend vanaf de dichte onderkant.Om ze aan elkaar te bevestigen sneed ik strookjes van 5 x 8 cm en plakte die tussen de enveloppen. Het is een vrij simpele manier om boekjes te maken. Op YouTube zijn verschillende tutorials van deze methode te vinden. 

Om het pakken van de stencils nog wat makkelijker te maken ponsde ik met een cirkel pons een halve cirkel uit de enveloppen die met de ruggen tegen elkaar geplakt zijn. Om het een beetje gelijk te krijgen markeerde ik mijn pons aan de onderkant.


De kaft maakte ik op dezelfde manier als dit mini album en beplakte het met collagepapier van ABM. Helaas plak ik de ruggen toch altijd nog te strak en komen er hier en daar barstjes in. Om dit op te vangen plakte ik er washi tape (ABM) overheen.
Met stansen van de A sneed ik de letters uit en plakte ze op een ander stukje papier. Het logo van ABM snipte ik uit een verpakking en met een bloem en blaadjes maakte ik het verder af. 
En laat hij nou ook nog in het blikje passen waar de stencils in zaten...
Betekenis afkortingen:

A = Action
ABM = Art by Marlene
AM = Amsterdam
D = Dylusions
DW = Dina Wakley

You May Also Like

0 message(s)