Mixed Media ~ Mini Album

- juni 20, 2023


Eén van mijn favoriete dingen om te doen is boekjes maken. En het liefst maak ik elke keer weer een ander model. Dit keer koos ik voor een boekje waarin je met elastiek een bundeltje pagina's bij elkaar houdt. In het Engels noemen ze zo'n bundeltje een signature. Dit wordt een boekje met 3 signatures.

De signatures bestaan uit 3 stroken van ca 10 x 20 cm. Ik gebruikte hiervoor vellen van een Dylusions Journal die ik speciaal voor het maken van boekjes kocht (hij was afgeprijsd omdat de kaft beschadigd was 👍).

Voor de kaft sneed ik 3 stukken karton, 2 iets groter dan een signature, en 1 smalle strook voor de rug.
Ik plakte ze op een vel uit het XXL Golden Oldie boek van Art by Marlene, vouwde de hoeken en de zijkanten om en plakte aan de binnenkant een strook om  dat ook netjes af te werken.

Een stuk wit elastiek dat ik al eens kleurde met Dylusions spray Fresh Lime wond ik 3x om de rug en knoopte het vast.
Hieronder zie je hoe de signatures er dan in vast zitten.
Omdat de rug toch iets strakker zat dan eigenlijk moest ontstonden er hier en daar wat scheurtjes. Daarom heb ik wat scallop tape van ABM over de vouwen geplakt en een ander stuk washi tape midden over de rug.
In de volgende blogpost kun je zien hoe de binnenkant eruit zien en hoe de 1e pagina geworden is.You May Also Like

0 message(s)