Procreate ~ Flower Power

- juni 29, 2024


Eindelijk kan ik hier delen waar ik al een tijdje mee bezig ben.
Ik vind het zelf helemaal fantastisch en ben er helemaal aan verslaafd; het maken van seamless patterns. 
Een tijd geleden zag ik er iets van voorbij komen en het leek me ontzettend leuk om te doen. Maar vooral het niet weten hoe het werkt.........ja dan moet en zal ik het onder de knie krijgen 😂

Dus pakte ik de Ipad en pencil er bij en ging aan de slag. Natuurlijk koos ik niet voor de makkelijkst optie om zo'n seamless achtergrond te maken. Nee, ik ging voor het diamond patroon.Je tekent zoveel mogelijk binnen die ruitvorm en door op een bepaalde manier de gedupliceerde lagen van je origineel te schuiven creëer je een seamless patroon.

Het tekenen en kleuren van de bloemen was een fluitje van een cent maar de rest..... een hoop geschuif met lagen, frustratie omdat ik compleet in de war was van al die lagen, en patronen die helemaal niet mooi in elkaar over liepen. Natuurlijk had ik wel even opgezocht hoe ik moest schuiven want daar zijn bepaalde technieken voor, maar ook na die uitleg vond ik het nog moeilijk.

Maar ik gaf niet op en na lang zwoegen rolde het basis patroon er uit en kon ik beginnen met de aanpassingen om eventuele gaten op te vullen (met de kleine blauwe bloemetjes). Ook nog best een dingetje en een hoop gepuzzel.
Je zou denken dat ik na al dat gepuzzel en de frustraties op zou geven maar nee hoor, ik ging stug verder en inmiddels heb ik meer dan 42 patronen gemaakt, lekker op de bank voor de tv of tijdens de koffie (en inmiddels ben ik er een pro in 😂).

Die eerste 42 patronen heb ik op een lap stof laten drukken door Spoonflower
Spoonflower is een website waar creatievelingen hun patronen kunnen verkopen. Ga er eens kijken, er staan prachtige patronen op van creatievelingen over de hele wereld! 
Het laten drukken van 1 (of meerdere) patronen, en die dan naar jezelf verzenden, is 1 van de voorwaarden om bij hen te kunnen verkopen. Wanneer je aan alle voorwaarden hebt voldaan kun je je patronen kosteloos uploaden, digitaal controleren en verkopen.

Als koper kun je kiezen om er een lap stof, behang of iets voor je interieur van te laten drukken. De grootte van het patroon kan je ook zelf bepalen. Hierboven zie je bijvoorbeeld dat het patroon met de paddestoel, linksboven, wel heel erg groot is in dat stukje van 15 x 15 cm. Als je dat wilt dan laat je het zo, maar verkleinen kan dus ook.

Misschien had je het al gezien, maar via mijn menubalk kun je nu naar mijn Spoonflower shop.
Het viel me trouwens mee hoe lang ik op mijn lapje stof moest wachten; iets meer dan een week (inclusief drukken) vanuit de US, dat is dus wel te doen.


Gebruikte brushes & canvas voor het Flower Power patroon:

Procreate Canvas: 2500 x 2500
Procreate Brushes: Peppermint (schetsen)
Art with Flo: Treasure Chest - Spackle it! (schaduwen + Highlights)
Lisa Glanz: Nitty Gritty - Waxy pencil (inkleuren)

You May Also Like

0 message(s)