Kerst Home Deco ~ Hot Chocolate Bar

- december 09, 2022


We zijn aangekomen bij mijn laatste DIY voor de kerst. Ik kan nog toerloos doorgaan, heb nog hartstikke veel ideeën, maar ik moet ook tijd hebben om het huis te decoreren voor de kerstdagen dus daar ga ik me nu mee bezig houden.

Mijn eerste gedachte was om de hot chocolate bar neer te zetten op het aanrecht in de keuken. Maar bij nader inzien vond ik de bijkeuken een betere plek. Want als je bij ons binnen komt loop je meteen tegen mijn trots, de waskast, aan. 
Deze waskast, zoals wij hem noemen, maakten mijn man en ik vorig jaar in de corona tijd. In dit keukenblok van Ikea kan ik al mijn wasgoed, vies en schoon, wasmanden en wasmiddelen kwijt. De droger en wasmachine zijn netjes weggewerkt onder het aanrechtblad en erbovenop staat naast een smal kastje nog een extra koelkast. En ook al is het absoluut niet mijn hobby, het aanrecht is de ideale plek om de was te vouwen!

De hot chocolate bar staat nu dus te pronken op de hoek van mijn waskast en was denk ik één van de eerste ideeën die ik had. Maar ik heb hem als laatste gemaakt, juist omdat ik twijfelde over de plek en daardoor niet wist hoe ik het precies wilde uitvoeren. Maar toen de knoop doorgehakt was was het een fluitje van een cent. 
Nou ja..... de slagroom op de bekers was nog wel een dingetje.....
Voordat ik echter aan de slagroom toe was knipte ik stukken karton ter grootte van de bovenkant van de bekers (Action) en plakte ze er met hete lijm op. Van aluminiumfolie maakte ik halve bollen, iets kleiner dan het karton, en plakte die daar weer op. Daarna verfde ik alles wit. Van de Action nam ik ook een emmertje instant vuller mee voor de slagroom maar dat bleek niet te werken. Het zakte als 1 grote massa in elkaar.

Na even zoeken op het internet kwam ik terecht bij witte siliconenkit. Dit kocht ik ook bij de A, net als een spuitzak met mondjes. Die spuitzakken + mondjes zijn hartstikke goedkoop, maar toch baalde ik ervan dat ik het naderhand weg kon gooien, siliconenkit is nl rotspul om schoon te maken. 
Ik besloot in plaats van de spuitzak een stevige plastic zak te gebruiken om de siliconenkit in te spuiten zodat ik de spuitzak in ieder geval niet weg hoefde gooien. Ik knipte een gat voor het spuitmondje en smeerde die in met vaseline in een poging die ook een reis naar de prullenbak te besparen.  En dat is gelukt! Hij was vrij gemakkelijk weer schoon te krijgen.
En kijk nou, het lijkt net echte slagroom!
Maar stinken dat het doet.....😷.....echt niet normaal. Ik heb ze eerst een aantal dagen bij een open raam neergezet om de dikste stank te laten verdwijnen. Nu ruik je het gelukkig bijna niet meer.

Toen de 'slagroom' nog nat was strooide ik er kaneel, nep sneeuw en rood-witte christmas candy mix van Picket Fence Studio's op en stak er een afgekorte candy cane in. Met het lijmpistool lijmde ik de marshmallows erop toen het droog was.
Voor de rest vulde ik het dienblad, dat ik voorzag van 4 houten kralen als pootjes, met potjes cacao, candy canes en marshmallows. Wat gingerbread cookies erop en je krijgt meteen trek in een hot chocolate.

Het reclamebord maakte ik zelf in photoshop naar een voorbeeld dat ik ergens gezien had. Ik printte hem uit op ecru kleurig schetsboek papier van de A en stopte hem in een lijst die ik nog had liggen.
Met de Silhouette sneed ik gingerbread cookies uit kraft papier, tekende ze over op dik karton en plakte het op elkaar om ze wat dikker te maken. Met walnut stain distressde ik de randen, tekende de gezichtjes en versierde ze verder met witte Tulip verf, stoffen strikjes, christmas candy mix van Picket Fence Studio's en roze verf voor de wangetjes.
En zo is het een super gezellige binnenkomer geworden!!

You May Also Like

0 message(s)