Kerst Home Deco ~ Kerstmannen

- december 03, 2022


Nog iets waar ik zelf nooit op gekomen zou zijn. Tot een paar weken geleden had ik ze zelfs nog nooit gezien, maar op Pinterest zie je de wereld kwast-kerstmannen voorbij komen als je er naar gaat zoeken.

2 Platte kwasten met een houten steel nam ik er voor mee van de Action. Ik schuurde de glanslaag eraf en gaf ze een paar lagen karmijnrood van Amsterdam Acryl. De zilverkleurige delen maakte ik eerst wit, ook met A'dam Acryl en daarna schilderde ik 1 kant in een huidkleur, volgens mij acrylverf van Jane Davenport. De neuzen maakte ik van  gemstones van de Action, het grootste formaat uit het doosje. De kleur was al goed maar ik vond de glanslaag niet passen dus deed ik er een laagje matte mod podge op.
Ik heb even goed na moeten denken over wat te gebruiken voor de rand van de muts cq haar. Ik koos voor modeling paste en dat werkte perfect. Na een nacht drogen was het hard en kon ik de neuzen erop plakken, de ogen tekenen en de wangetjes kleuren.

Mijn inspiratiebron gebruikte wol om de snor/baard van te maken maar witte wol stak te veel af dus ik maakte de baard gewoon met de paste. 
Ik heb ook kwast-kerstmannen gezien waar ze de haren van de kwast gewoon wit schilderden, ook leuk!

Bij de één stak ik een roestige ster achter het groen en bij de ander een roestige sneeuwvlok (zie hier hoe je die maakt). De rest liet ik hetzelfde.
Ze krijgen een mooi plekje deze kerst!
You May Also Like

0 message(s)