Kerst Home Deco ~ Sneeuwmannen

- december 06, 2022


Ja hoor, weer een setje sneeuwmannen. Nou ja, de hoofden van sneeuwmannen 😉.

Deze blokken hout zaagde ik voor iets heel anders maar vond ze te massief voor het beoogde doel. En ja...toen zag ik er natuurlijk ineens sneeuwman hoofden in 😂.

Voor de oorwarmers heb ik het ijzerdraad en de kleine belletjes zelf roestig gemaakt. Dit is heel eenvoudig. Roer 1 kopje waterstofperoxide, twee eetlepels witte azijn en wat zout door elkaar en gooi de dingen erin die je roestig wilt maken. Ik deed er ook wat veiligheidsspelden in. Hoe langer je het laat staan hoe roestiger het wordt. Maar 1 tip: doe het buiten en niet zoals ik in de keuken, de lucht die er af komt is niet te harden 😷.
De juiste verhouding van de muffins tot hoofd krijg je door een cirkel te nemen van dezelfde grootte als het blok hout. Teken de cirkel op je stof, knip hem uit met ca een halve cm extra en rijg er een draad door. Trek de draad iets aan, vul de cirkel op, trek de draad strak en naai de cirkel dicht. 
Met het lijmpistool lijmde ik ze op het hoofd.

Voor het stuk ijzerdraad tussen de oorwarmers draaide ik twee stukken om elkaar heen zodat het iets massiever werd. Ik draaide ze daarna om de steel van een kwast voor de 'krullen'. Daarna stak ik de uiteinden met een heel klein beetje hete lijm in de oorwarmers.

De gezichtjes zijn geïnspireerd door Country Charm by Tracy. Ik vind haar manier van schilderen helemaal geweldig en vond het wel leuk om ze haar whimsical gezichtjes te geven.
You May Also Like

0 message(s)