kerst Home Deco ~ XL Sleigh Bell

- december 02, 2022


Ik ben helemaal weg van die mega grote bellen die je op dit moment veel ziet. Ik heb ook al een idee hoe ik ze zelf zou kunnen maken maar dat zal waarschijnlijk een project voor volgend jaar worden want de belangrijkste onderdelen heb ik er niet voor in huis en ik kom de eerst komende tijd niet in de IKEA.

Een wel net zo leuk alternatief zag ik voorbij komen bij Faithchik777.
Maar ik heb echt wel een tijdje na moeten denken waar ik een houten cirkel vandaan zou moeten halen. Tot ik op mijn hobbykamer een grote ronde snijplank zag liggen. Ik had hem gekocht als achtergrond voor foto's maar daar wordt hij dus nooit voor gebruikt. Hij is enorm groot, bijna 40 cm in doorsnee, en dus perfect voor deze DIY.
Mijn man heeft voor mij de dikte van de lat ertussen weg gezaagd met een zaagmachine, want dat had ik met de decoupeerzaag nooit goed recht kunnen krijgen. 
De lijmklem had ik achteraf gezien niet nodig voor het vastlijmen van de lat. Als je om en om wat houtlijm en lijm van het lijmpistool aanbrengt hecht de lijm van het lijmpistool onmiddellijk en dan heeft de houtlijm tijd genoeg om te hechten zonder dat hij gelijk weer uit elkaar valt. Maar zo voor de foto kwam hij wel van pas 😉

Van een grote houten ring knipte ik een stuk dat als hanger voor de bel kan dienen (maar daar kan hij natuurlijk niet aan hangen, daar is de bel te zwaar voor).
Ik verfde alles met Amsterdam Acryl Karmijnrood distressde met wit en zwart en schuurde hier en daar de verf weer wat weg. Daarna verfde ik met zwarte acrylverf de sterren en de gaten van de bel erop en kon het versieren beginnen.
Van witte bellen die ik nog had liggen maakte ik een setje roestige door ze met zwarte en bruine verf te deppen, even laten drogen, en dan met mod podge en kaneel te bewerken.
En kijk nou wat een prachtige grote bel het geworden is, ik ben ontzettend blij met dit eindresultaat!!

You May Also Like

0 message(s)