Kerst Home Deco ~ Roestige Sterren

- november 04, 2022


Ik ben gek op belletjes, heb ze in vele kleuren en maten.
Maar roestige belletjes had ik nog niet dus bestelde ik ze hier.
Helaas keek ik niet verder dan mijn neus lang was en bedacht me later pas dat ik ook wel roestige sterretjes had willen hebben. 

Ik besloot een poging te wagen om ze zelf te maken. Mocht het mislukken dan kostte het me hooguit wat karton en tijd.  Ja, je leest het goed, deze roestige sterretjes zijn gewoon gemaakt van karton. 

Met mijn Silhouette sneed ik sterretjes uit zwart karton uit een blok van de Action. Om wat volume en stevigheid te krijgen lijmde ik 3 op elkaar. Vervolgens smeerde ik alle sterretjes aan 1 kant in met matte mod podge en strooide er kaneel overheen. 
Het overtollige kaneel tikte ik er voorzichtig af en daarna depte ik met een in mod podge gedoopte kwast weer op de kaneel sterren. Goed laten drogen en voilá, de roestige sterren zijn klaar.

Ik was heel blij met het eindresultaat maar in vergelijking met mijn roestige belletjes waren ze wel donkerder. Met wat koperkleurige verf probeerde ik ze nog iets lichter te maken maar ik kon dat ook niet te dik aanzetten.
Daarom deed ik het hele proces overnieuw maar nu met kraft papier uit hetzelfde blok. Deze sterren komen veel dichter bij de kleur van mijn roestige belletjes. Maar ik moet zeggen, de donkere sterren hebben ook zo hun charme!

Vooral wanneer je ze zo als hier op het zwarte karton ziet liggen.

Nu dit goed gelukt is ben ik me aan het bedenken wat voor 'roestige' dingen ik nog meer kan gaan maken 😂

You May Also Like

0 message(s)