Kerst Home Deco ~ Sneeuwman met Hoed

- november 09, 2022


Van een conservenblik en een stuk karton maakte ik een hoed, met de bedoeling om de hoed als decoratie hier of daar neer te leggen. 

Het blik lijmde ik met het lijmpistool op een rond stuk karton en verfde het zwart met zwarte gesso van de Action (A). Maar voordat ik dat deed smeerde ik de rand in met een beetje intstant filler van de A zodat het niet meer te zien is dat het om een simpel stuk karton gaat. Toen de verf droog was versierde ik hem met een strook zwart/witte stof, dennenappeltjes, een belletje, wat groen, wat witte verf en nep sneeuw, een jute strikje en wat rode besjes.

Ik had hem al af en was met iets anders bezig toen mijn oog op een kaarsenstander viel die ik op dat moment niet in gebruik had. Het leek me een mooi object om de hoed op te etaleren.  En toen ik dat deed.....viel me ineens op dat wanneer ik hem omdraaide, de voet van de stander perfect kon dienen als hoofd van een sneeuwman.

Voor mijn andere sneeuwmannen had ik neusjes gemaakt van brooddeeg en had er nog 1-tje over die ik mooi voor deze kon gebruiken. Met een cirkelpons maakte ik de ogen en met de cuttlebug en stans de knoopjes. Van de bovenkant van de ogen moest iets af anders had ik niet genoeg ruimte voor de neus. Met dubbelzijdig tape plakte ik ze vast en het neusje met een pritt buddie want ik wil hem later ook weer als gewone kaarsenstander kunnen gebruiken. Nog een sjaaltje erom en hij is klaar voor de kerst en winter.
De sneeuwmannen uit de vorige post vond ik al super leuk, maar ik ben helemaal weg van deze. 
Ik vind het vooral ontzettend leuk dat het niet mijn plan was om hem zo te maken maar dat hij per ongeluk ontstaan is!

You May Also Like

0 message(s)