Kerst Home Deco ~ Candy Canes

- november 07, 2022


Ooit kocht ik een doosje Candy Canes, maar ze lagen vele jaren ongebruikt in de kast. En nu ik ze dan eindelijk voor een leuk project kon gebruiken waren ze niet te vinden. Story of my life 😂😂😂

Op zoek naar een alternatief kwam ik op het idee om sticks van een lijmpistool om te vormen tot candy canes. Voor mijn nieuwe lijmpistool had ik te kleine sticks gekocht en die kwamen voor dit project heel goed van pas. 
De sticks (met een doorsnee van 7 mm) zijn behoorlijk flexibel dus ik hield ze in de gebogen vorm boven een kaarsje. Nadat ik ze aan beide kanten verwarmd had, tegen het smelten aan, doopte ik ze in een bakje koud water. Daarna verwarmde ik 1 kant van een nieuwe stick in de vlam, lijmde hem aan de stick met het boogje en knipte hem doormidden. De andere helft gebruikte ik voor een ander boogje.
Van mijn in koffie gekleurde kussensloop van de Action (A) scheurde ik stroken, net als van het geruite stof. Dat laatste distressde ik een beetje met Walnut Stain van Ranger.
Ik wikkelde eerst de stroken kussensloop om de 'candy canes', lijmde begin en einde vast met het lijmpistool, en daarna deed ik hetzelfde, maar met wat meer tussenruimte, met het geruite stof.

Voor elk bundeltje maakte ik er 3 en bond ze met een stuk jute touw (A) aan elkaar.
Het labeltje, gemaakt uit kraft papier uit een blok van de A, knoopte ik meteen mee en lijmde nog wat nep groen en een roestige ster (zie hier hoe je die maakt) wat mini dennenappeltjes of een belletje vast.

Het eindresultaat is boven verwachting!You May Also Like

0 message(s)