Kerst Home Deco ~ Lantaarn

- november 23, 2022


Jaren geleden kregen wij een fles wijn in dit leuke kistje.


Zo'n leuk kistje gooi je natuurlijk niet weg, maar hij stond eigenlijk al die jaren weg te stoffen in een kast.
Tot ik hem deze week omtoverde tot een lantaarn.

De panelen sneed ik er uit met een stanley mes, dat ging vrij makkelijk. Daarna lijmde ik er kruislings satéprikkers in. Achteraf had ik beter eerst de binnenkant kunnen verven want dat was daarna wel een tikkeltje lastig.
Het slotje haalde ik eraf en onder het ronde raampje hangt nu een kransje van nep-groen met een 'roestige' ster en een jute strikje.

Op de bodem plakte ik ook groen, dennenappeltjes, witte 'besjes' en wat ijzerdraad gekruld om een satéprikker. Meer niet want ik wilde een natuurlijke look.
Zo'n houten lantaarn is natuurlijk brandgevaarlijk dus zette ik er een kaars op batterijen in. Deze is van de Action. Ik was nooit zo weg van kaarsen op batterijen maar deze vallen mij niet tegen.

De kerstballen slinger maakte ik van plastic ballen van de Action. Ik deed een poging de rode ballen wit te spuiten maar dat werkte totaal niet. De rode verf loste helemaal op en werd roze. Die probeer ik nu met chalkpaint wit te krijgen en in plaats daar van spoot ik de zilveren wit.
Ik maakte er gaatjes in met een boven een vlam verhitte metalen pen, knipte het haakje van de topper en reeg ze met een naald, om en om met witte glitterballen, op jute touw. Tussen de ballen reeg ik nog houten kralen en maakte aan weerszijden daarvan een knoopje.
Aan het eind knoopte ik nog een kwastje van jute touw.

You May Also Like

0 message(s)