Kerst Home Deco ~ Kerstbomen

- november 21, 2022


Deze kerstbomen zijn heel eenvoudig te maken maar super leuk!
Je hebt er een zak jumbo ijslollystokjes, normale ijslollystokjes, vierkante kralen, lijm, wood slices  (Action) en wat verf voor nodig.

Teken op een stuk papier je kerstbomen, knip ze uit en leg de stokjes tegen elkaar aan tot je de juiste hoogte van je kerstboom hebt. Voor mijn grootste kerstboom gebruikte ik bijna de totale lengte van het jumbo stokje (20 cm) voor het breedste gedeelte van mijn boom (minus de ronde uiteinden).

Teken ze over op je uitgelegde stokjes en knip dan je stokjes lags de getekende lijnen af. Dit gaat heel makkelijk maar je kan ook snijden met een stanleymes. Plak de geknipte delen aan de achterkant aan elkaar vast met lollystokken. Laat een stuk uitsteken voor de boomstam en vul de rest aan met een nieuwe stok. Voor de punt gebruikte ik een normaal formaat ijslollystokje. 

Verf alles met chalkpaint wit en ga er als het droog is met een bruine verf, of zoals in mijn geval Decorfin Patina Antiekbruin, lichtjes hier en daar overheen. Veeg evt wat uit met een babydoekje.
Wikkel wat jute touw om de boomstam, plak aan de achterkant een vierkante kraal en lijm hem daarmee vast op je ronde schijfje. 
Lijm evt nog een ster op de top en je kerstbomen zijn klaar.
Het is een ontzettend leuk en rustiek setje geworden!You May Also Like

0 message(s)