Kerst Home Deco ~ Sneeuwmannen

- november 01, 2022


Het is al op tijd, maar ik ben begonnen met de eerste home decoraties voor kerst.

Dat iets eenvoudigs heel leuk kan zijn bewijzen deze sneeuwmannen, gemaakt van een restje CLS.
Ik zaagde de CLS in twee ongelijke stukken en schilderde ze met mijn eigen chalkpaint mengseltje, zie deze blogpost, wit en ging er daarna lichtjes overheen met Decorfin Patina Antiekbruin. 

Uit een lap stof knipte ik 2 lapjes voor de mutsen. 
Er is geen naaimachine aan te pas gekomen want ik lijmde de lapjes met een lijmpistool op de CLS, lijmde de achternaad dicht, vulde de mutsen lichtjes op en bond ze dicht met een stukje jute touw. Om het wat speelser te maken knipte ik de bovenkant in.

De neusjes maakte ik met brooddeeg en verfde ze oranje.
Bij de Action (A) kocht ik een doosje Gemstones. Er zitten 4 verschillende kleuren en drie verschillende maten in. Voor de ogen koos ik de grootsten en de mondjes de kleinsten. Zwart gespoten met matte verf van de A zijn ze perfect voor de sneeuwmannen. Ook spoot ik 5 knoopjes zwart en lijmde alles vast met Tacky Glue.
Van dezelfde stof als de mutsen scheurde ik een lange strook voor de sjaals en plakte die met het lijmpistool vast.


Bij de A kocht ik ook een krans van nep groen. Hier knipte ik takjes vanaf om de muts mee te pimpen. Van een andere nepkrans, gekocht bij een budget markt, knipte ik ook wat groen.  
In onze tuin staan twee bomen waar altijd takjes met mini 'dennenappeltjes' aan zitten. Ik heb geen idee wat voor bomen het zijn, geen naaldbomen in ieder geval, maar die dennenappeltjes, zoals ik ze maar noem, zijn perfect voor deze DIY. Met een kwast borstelde ik er voorzichtig wat witte chalkpaint op zodat het lijkt alsof er wat sneeuw op zit. Dat deed ik ook op het groen en een strikje van jute maakt het af.


Ik koos er bewust voor om het niet te 'kersterig' te maken zodat ze de hele winter kunnen blijven staan.
Wat mij betreft zijn ze geslaagd en het sleetje, wat ik ook bij de A kocht, past er perfect bij.
Maar het gaat allemaal eerst even in een doos totdat ik de herfst deco voor kerst deco ga verruilen.

You May Also Like

0 message(s)