Kerst Home Deco ~ Sneeuwman

- november 16, 2022


Weer een sneeuwman... en het zal vast niet de laatste zijn 😉

Het patroon van deze sneeuwman komt van Faythchick777's DYI by Design
Toen ik hem zag was ik meteen verliefd maar moest eerst nog even bedenken met welke stof ik hem wilde maken. 
Ik koos voor een créme kleurige plaid die ik nooit meer gebruikte en zwarte vilt. De neus is van een restje stof waarvan ik ooit jurkjes maakte voor onze dochters.

Faythchick laat uitgebreid zien hoe je de sneeuwman maakt, maar echt moeilijk is het niet. Ik koos er voor om de hoed en hoofd te naaien in plaats van lijmen. Het enige wat ik lijmde was de bovenste naad van het hoofd na opvullen en het bovenste gedeelte van de hoed aan de rand. En natuurlijk hoofd en hoed op elkaar en de neus en oogjes.
Daarna kon het versieren beginnen, het leukste gedeelte!

Aan de rode besjes (van de Action) zitten lange stukken ijzerdraad. Ik krulde de afgeknipte stukken om een satéprikker en stak ze tussen het groen. Ik gebruikte ook een stuk om er de roestige ster mee vast te zetten.
Toen hij al helemaal klaar was besloot ik met mod podge ook nog wat nep sneeuw op de hoed en het hoofd te plakken.
Hoe je de roestige ster en kerstboom maakt kan je hier lezen.
You May Also Like

0 message(s)