Kerst Home Deco ~ Kaarsen & boekenkaften

- november 28, 2022

Soms doe je ideeën op van dingen die heel ergens anders voor bedoeld zijn. Zo kwam ik een zakje houtjes tegen die vaak aan de achterkant van een canvas schildersdoek bevestigd zijn.  Ik heb ze nog nooit gebruikt voor het doel waarvoor ze bedoeld zijn, het strakker spannen van het doek, en meestal gooi ik ze zelfs weg. 

Ik zag er een vlam in.....
...en besloot ze te gebruiken voor een paar kaarsen.
Had ik vierkante stukken hout gebruikt dan had ik ze zo gelaten, maar ik zaagde drie ongelijke stukken (10, 15 en 20 cm) van de bezemsteel die ik ook gebruikte voor de deegrollers, en daarom knipte ik ze met een snoeischaar wat ronder.

Mijn plan was om de vlam en het onderste gedeelte van de kaars wit te maken en het bovenste gedeelte in te smeren met Decorfin Patina antiek bruin.
Maar nadat ik het schilderstape verwijderd had vond ik de combinatie naturel en patina ook wel wat hebben. Ik laat het daarom eerst zo.

Van twee oude boeken scheurde ik de harde kaften af.
In de blogpost met de wanten kun je de inhoud van die boeken zien liggen met nog een derde boek, dat ziet er ook mooi uit. Maar voor de kerst wilde ik tekst op de kaften. Ik schilderde ze eerst wit met chalkpaint, ging er met patina hier en daar overheen en plakte er de met de Silhouette gesneden tekst op.

Het ijzeren stalraampje heeft vaker als decoratie in ons huis gestaan maar ik was hem al een tijdje uit het oog verloren. Ik vond hem terug tussen een hoop troep, boende hem schoon en werkte hem hier en daar bij met wat bruine en witte verf. Zo kan die weer een ronde mee!

You May Also Like

0 message(s)