Mixed Media ~ Kind of a Mess

- april 10, 2023


De qoute op deze spread, en de titel van deze blogpost, geven perfect weer wat ik voel als ik hier naar kijk. Het uiteindelijke eindresultaat ziet er nog niet eens zo raar uit, maar voordat het zover was was het inderdaad 'kind of a mess'.

Het begon met dit hoofd, dat ik met behulp van een stencil van ABM op aquarel papier tekende en inkleurde met aquarelverf, Neo Color 2 krijtjes, color sticks van Jane Davenport en Polychromos kleurpotloden.
 

Daar zocht ik deze achtergrond bij.


De onderste oranje bloem wilde ik niet dus maakte ik er wat overheen.


Dat vond ik toch nog te druk dus werkte ik alles behalve de oranje bloem naar de achtergrond met wit.


Uit eenzelfde achtergrond vel van Art by Marlene knipte ik dezelfde oranje bloem en gebruikte die als kraag voor het meisje. Daarna kleurde ik haar haar met Pommegranate Seed. De ronde cirkeltjes aan de zijkant kleurde ik hier en daar met wit en oranje maar dat was niet zo'n succes. Na een hoop gesmeer met andere kleuren, om het toch nog tot een goed einde te breien, knipte ik het haar er ten einde raad af. Het afgeknipte haar wilde ik als mal gebruiken voor een passend dessin papiertje.

Maar ik besloot toch nog 1x een poging met verf te wagen en verfde het haar daarvoor eerst weer wit.


Daarna ging ik met Periwinkle blue en wat turquoise aan de slag. Dat bleek een betere keus!

Ik zette wat cirkeltjes en stipjes in het haar, plakte het haar aan het hoofd, stempelde en verfde hier en daar nog wat op de achtergrond en toen was mijn work done!

De quote is een samenstelling van een aantal woorden en quotes van Dyan Reaveley van de Bigger Back Chat set 2.


You May Also Like

0 message(s)