Mixed Media ~ My favorite color

- april 07, 2023In het begin dat Art by Marlene uit kwam met de stans blokjes was ik er helemaal niet zo van gecharmeerd. 
Ik vond het maar makkelijk; wat uit het blok drukken, opplakken en klaar is kees.
En nog bekruipt mij dat gevoel wel eens, dat het te makkelijk is. Daarom probeer ik altijd geinige combi's te maken, zoals het meisje hieronder.

Maar..... zo makkelijk als het lijkt is het niet. Het is puzzelen en zoeken naar net die afbeelding die bij je achtergrond past en het verhaal verteld wat je wilt. 
Als je het slim aan wilt pakken ga je eerst je plaatjes uitzoeken en dan met een bijpassende achtergrond beginnen. Maar neeeeee, dat doe ik natuurlijk niet, dat zou te makkelijk zijn 😬😂

Art by Marlene heeft behalve leuke plaatjes ook hele leuke stanzen om boekjes mee te maken. 
Ik ben echter van mening dat, wanneer ik ze ga kopen, ik ze ook vaker dan 1x moet gebruiken. Aangezien ik daar veel te wispelturig voor ben, 1x vind ik vaak genoeg, maak ik ze liever zelf. Zoals bijvoorbeeld dit mini album
Deze keer wilde ik een tag boekje maken naar het idee van het ini-mini zig-zag journal. 
Ik scheurde een vel uit een dylusions journal die ik speciaal voor projectjes als dit heb, en vouwde, knipte en plakte dit 'boekje' in elkaar. 

De eerste laag verf bracht ik aan door de kleuren verdund uit te spreiden op mijn craft sheet en het boekje daar in te deppen. Toen dat droog was werkte ik het hier en daar nog wat bij met dezelfde kleuren.  Ziet er nog niet echt mooi uit he?!
Daarna ging ik met dezelfde kleuren stencilen. Om er een beetje eenheid in te houden gebruikte ik  hetzelfde stencil voor alle pagina's. Daar werd het meteen wel een stuk mooier van!
De meeste plaatjes komen uit het stansblok Back to Nature. Van sommige heb ik het formaat wat aangepast in Photoshop en van het meisje heb ik het haar een andere kleur gegeven.
Natuurlijk wilde ik ook een quote gebruiken en laat Art by Marlene nou net de quote hebben. 
Die heeft niet het juiste aantal woorden, maar met wat creativiteit is het toch gelukt om op elke pagina een woord te plakken.

Een super eenvoudig boekje om te maken maar zo ontzettend leuk om te doen!
Zo leuk dat ik de achterkant denk ik ook nog ga doen. Maar eens ff bedenken wat daarvan te maken.

You May Also Like

0 message(s)