Mixed Media ~ Mini Album #2

- augustus 07, 2023


Aangezien het andere mini album vol was moest er een nieuwe gemaakt worden. Dit keer is het formaat van de kaft 9 x 12,5 x 2 (hxbxd). De signatures zijn iets kleiner dan dat en het zijn deze keer 4 met 2 dubbelgevouwen pagina's. Misschien doe ik er per signature nog 1 extra maar dat moet ik nog even bekijken.
Hieronder kun je de signatures van bovenaf zien zitten.
Het principe van het boekje is hetzelfde als het vorige mini album alleen koos ik dit keer voor een andere manier om het elastiek te rijgen. Ik plaatste aan de boven- en onderkant 2 eyelets en door de andere manier van rijgen kreeg ik geen 3 maar 4 punten om een signature omheen te schuiven.

In het midden plaatste ik ook een eyelet waardoor hetzelfde stuk elastiek geregen is en creëerde daarmee een perfecte sluiting. De kaft beplakte ik met een vel uit de nieuwste collectie scrappapier van ABM en daarop plakte ik een kattenhoofd uit één van haar blokken, wat halve bloemen en het lijf maakte ik uit een bladzijde van een boek. Aan het elastiek knoopte ik wat lint en embellishments.
Het idee voor de binnenkant pikte ik van Tambaramba. Gewoon met verf zwarte strepen trekken op een stuk papier, laten drogen, dan lijntjes trekken met een fineliner en voilá.
Om de knoop van het elastiek op zijn plaats te houden plakte ik er een stuk washi overheen.
Voor de signatures koos ik voor papier van ABM en Dylusions. Ik wilde ook graag wat achtergronden met aquarelverf maken en daar is het ABM papier geschikter voor.
Natuurlijk heb ik meteen ook een pagina gemaakt, de oplettende kijker heeft dat vast al gezien, maar daarover vertel ik meer in een volgende blogpost.Betekenis afkortingen:

A = Action
ABM = Art by Marlene
AM = Amsterdam
D = Dylusions
DW = Dina Wakley

You May Also Like

0 message(s)