Mixed Media ~ Sunshine

- mei 19, 2023


Deze pagina maakte ik met een voor mij compleet nieuwe techniek en materiaal; Brusho. Brusho is een pigment poeder dat, wanneer het in aanraking komt met water, uiteen 'spat' in een explosie aan kleuren.
Al heel lang wilde ik dat eens proberen en nu heb ik mezelf eindelijk getrakteerd op een starter pack met 12 kleuren + Lime Green (die moest er gewoon bij 😂) en Alizarin Crimson.

Ik had al eens gezien dat het het makkelijkst werkt als je een gaatje maakt in het deksel en het van daaruit op je papier strooit, dus stak ik er prikkers in die ik nog had liggen. Op de mooie platte bovenkant zette ik de kleurtjes met nagellak of acryl verf, dan zijn ze makkelijk te herkennen.
Ik begon met een Perfect size vel van Art by Marlene en legde rechts onderin de hoek een stencil. Hierop strooide ik Alizarin Crimson, Brilliant Red, Orange en Yellow. Achteraf strooide ik veel te veel want de Alizarin Crimson is heel donker rood geworden terwijl hij, als je wat minder strooit, een hele mooie roze kleur geeft. 

Nadat ik er water op had gespoten haalde ik het stencil eraf en liet de kleuren verder hun werk doen. Toen dat alles droog was strooide ik aan de bovenkant Lime Green en Turquoise, maar ook teveel. Het werd te donker en ik moest er weer water op spuiten en wat af deppen zodat het wat lichter werd. Tja, het is een leerproces 😉

Met een ander stencil en witte verf maakte ik hier en daar nog wat extra bloemen maar omdat de Brusho reageert met water, en acryl een water gedragen verf is, nam het een beetje de kleur van de ondergrond aan. Om de bloemen toch wat te accentueren ging ik er met een embossing pen en witte embossing poeder omheen. Ook stempelde ik nog een aantal kleine rondjes. Ik weet niet of het aan de pen en het inktkussen ligt, die het niet zo goed meer doen, of aan het poeder, maar het is niet helemaal egaal geworden. Het ziet er wat stippelig uit (op de uitvergroting, de 1e foto, goed te zien). Maar erg vind ik dat niet.
Ik stempelde hier en daar nog wat met zwart en zocht toen uit wat ik erop wilde maken. 
Ik koos voor de vlinders uit Paper Elements Fly Away van ABM en besloot ze zwart-wit te laten omdat dat mooi afsteekt op de achtergrond, die al kleurrijk genoeg is. 
Ik vond de Brusho erg leuk om mee te werken; het is prachtig om de reactie tussen water en de poeder te zien! En omdat je er maar heel weinig van hoeft te gebruiken (als je het goed doet 😉),  gaat het volgens velen jaaaaaaaren mee.

You May Also Like

0 message(s)