Mixed Media ~ The Glowstick Effect

- mei 01, 2023


Sinds lange tijd heb ik mijn Gel Plate weer eens tevoorschijn gehaald. Alhoewel ik regelmatig gel plate prints gebruik was ik het bestaan van mijn gel plate een beetje vergeten.  Maar wat is het toch leuk om te doen!

Dit keer ging ik rechtstreeks op mijn tags aan de gang. Best spannend, daarom koos ik voor mijn veilige, favoriete kleurtjes. En wat kwam de achtergrond er geweldig goed uit!
De rood-oranje vlek is een overblijfsel van de spray paints aan de andere kant. Misschien had ik het eerst even weg moeten werken met wat gesso maar ach, het stoort me niet echt. Vooral omdat er in het bloemblad op haar hoofd dezelfde kleuren zitten.

De textuur in de verf maakte ik met een lege strip van pillen en een swirl stempel gemaakt van opgerold karton. Ook stempelde ik nog met stippen, gemaakt van foam, en een tekst stempel. Een aantal jaar geleden heb ik een hele blogpost gewijd aan hoe je zelf stempels kan maken, ook heel erg leuk om te doen!
Het hoofd van het meisje komt uit het XXL Golden Oldie blok en haar lichaam, de bloemen en de boogjes, knipte ik uit een stuk collage papier, beide van Art by Marlene. 

Eén van de bloemen uit het collage papier plakte ik over de bloem op haar hoofd met daaronder een strookje washi tape als hoofdband. Voor ik haar lichaam opplakte stencilde ik nog een paar vleugels. Ook de steel van de bloem is gestencild waarna ik met wat blauw en wit om de blaadjes ging zodat ze bij het blad aan de bloem passen.

Als finishing touch maakte ik met aquarelstift een schaduwrand om de diverse objecten, ging met Black Soot Distress Ink langs de buitenste rand en bracht met Stickles wat glitter aan op de vleugels (niet goed te zien helaas).

Nu alleen nog de voor en achterkant en mijn tag-boekje is al weer klaar.

You May Also Like

0 message(s)